Διάλεξε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου για το προσωπό σου


Αν υποθέσουμε ότι αγοράζεις γυαλιά ηλίου από καταστήματα  οπτικών και όχι από πλανόδιους, τότε είναι όλα καλά ως προς την ποιότητα και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την επιλογή. Αν όχι θα σου πρότεινα μια άλλη οικονομική λύση για να προστατεύεις και τα μάτια σου πέραν του να είσαι στιλάτος στις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις. Θα μπορούσες να αγορασεις τον σκελετό σου από οπουδήποτε (πλανόδιους, περίπτερα) και ύστερα να αλλάξεις τον ψεύτικο φακό με έναν καλό σε οποιοδήποτε κατάστημα οπτικών, που κοστίζει γύρω στα 20 ευρό.

Ωστόσο ο τύπος του κάθε γυαλιού δεν ταιριάζει σε οποιοδήποτε πρόσωπο! Επομένως εκεί απαιτείται μεγάλη προσοχή αφού κάποια γυαλιά μπορεί να μας αρέσουν, αλλά να μη μας ταιριάζουν και να μας κάνουν να φαινόμαστε …κάπως.
Το γυαλί ηλίου είναι το απαραίτητο αξεσουάρ μόδας και προστασίας για το καλοκαίρι και όχι μόνο, και κυκλοφορούν πλέον σε τέτοια ποικιλία σχεδίων που είναι πραγματικά αδύνατο να επιλέξει κάποιος έναν σκελετό χωρίς να περάσει πολλές ώρες δοκιμάζοντας γυαλιά το ένα μετά το άλλο σε καταστήματα οπτικών.

Βασική παράμετρος που πρέπει να εξετάσετε είναι το σχήμα του προσώπου σας:

Οβάλ

Πρόσωπο με μέτωπο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πηγούνι, ενώ τα ζυγωματικά είναι ψηλά.

Θα πρέπει να επιλέξετε μεγάλο σκελετό αφού έτσι θα προβληθούν περισσότερο τα ζυγωματικά σας. Επίσης, σιγουρευτείτε ότι οι βραχίονες των γυαλιών δεν «κάθονται» χαμηλά στο πρόσωπό σας, γιατί έτσι θα επιμηκύνετε ακόμα περισσότερο το σχήμα του, κάτι που είναι περιττό.

Στρογγυλό

Πρόσωπο χωρίς γωνίες με πλατύ και στρογγυλεμένο σαγόνι. 

Τότε θα πρέπει να αποφύγετε τους στρογγυλούς σκελετούς και να επιλέξτε σχέδια με έντονες γωνίες τα οποία θα «απαλύνουν» την στρογγυλάδα του προσώπου σας. Το στήριγμα της μύτης θα πρέπει να βρίσκεται στο πάνω μέρος του σκελετού και ο σκελετός να είναι μεγαλύτερος από το πρόσωπο σας. 

Μακρόστενο

Λεπτό και μακρύ πρόσωπο.

Επιλέξτε στρογγυλούς σκελετούς ή σκελετούς με γεωμετρικά σχήματα και μεγάλο ύψος. Επίσης, βραχίονες με έντονα σχέδια και χρωματικές αντιθέσεις μπορούν να δώσουν την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους. Γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος τους είναι τα κατάλληλα.

Τετράγωνο

Πρόσωπο με το μέτωπο και τα ζυγωματικά να έχουν το ίδιο «άνοιγμα», με έντονες γωνίες, πλατύ μέτωπο και σαγόνι. 

Προτιμότερος ο οβάλ σκελετός ή γεωμετρικά σχήματα ή σκελετό με ελαφρώς στρογγυλεμένες γωνίες.

 

Προσοχή ο σκελετός να έχει καλή εφαρμογή στο πρόσωπό σας, ώστε να μην είναι πολύ σφιχτός και να μη σας πιέζει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή πονοκεφάλους.

Έρικα

Men's fashion blogger.

Σχετικά Άρθρα

LEAVE A COMMENT

Προσφορές -80%

Προσφορές -80%

Αρθρογραφούν

Έρικα: Men's Fashion Blogger

Dr Αγγελική Κοσκερίδου - Νιάρχου: Ψυχοθεραπευτρια - Φυσικοπαθητικος

Ηρώ: Ανδρικό στυλ και ψυχολογία.

Giadesimo on Facebook

GIADESIMO BLOG

Το blog του Giadesimo eshop στο οποίο παρουσιάζουμε τις νέες μας παραλαβές και τις τελευταίες τάσεις της μόδας στο ανδρικό παπούτσι.